De ce „imieRusine”

– Salut! Mă numesc Urzeală Ionuț și îmi e rușine…

– De ce, mă, ce ai făcut? 🙂 

– Mi-e rușine de rușinea lor, frate, de vreo 26 de ani. Cred că virtutea asta, de a-mi fi rușine, am moștenit-o de la ai mei, oameni simpli cu frica lui Dumnezeu, care și acum roșesc de rușine și nervi când văd un lucru nelalocul lui… Acum, din părinți nesimțitori la nesimțirea din jur ce să se nască?!

– Băi, da ești supărat rău!  Dar ce te-a făcut să te revolți așa?

– Prima tresărire am avut-o când am luat ditamai groapa în centrul orașului meu. Mă simțeam pierdut și am luat autobuzul. Nu am găsit în el nicio hartă a Ploieștiului așa că am coborât la prima stație și am luat-o pe jos. A fost mai rău… Atâtea lucruri mici dar semnificative sunt de îndreptat în Ploiești. Dar câteodată mă simt ca unicul văzător într-o lume de chiori nepăsători. Dacă am arăta mai întâi cu degetul și apoi am face totul să producem schimbarea în bine, poate nu ne-ar mai fi rușine de atâtea ori pe zi.

– Bun, și ce propui că văd că o arzi doar pe facebook, twitter și 2in1la4.wordpress.com ?!

– Îmi mai fac un blog. O să-i zic ”imieRusine”. Și am să-i îndemn pe toți rușinații de nesimțirea lor sa ia atitudine, ca la lecțiile de cultură civică de la școală. Punem poze, venim cu date și stresăm oamenii puterii cu solicitări. Până vor rezolva problema. Ce zici, merge?

– E greu să trezești prin spirit o masă căzută în nesimțire. Știi și tu că obrazul gros nu se tratează cu vreo operație chirurgicală. Eu o singură rușine cunosc pe pământ și aceea e nedreptatea. Așa că m-ai câștigat ca vizitator unic, rușinat, revoltat, constant în postări și în proteste. Aștept tricoul cu „îmieRușine” să-ți dau o poză de ajutor. Sper să nu rămână niște fotografii într-un trist album.

– Fără să faci primul pas nu poți spera că vei ajunge la finish. Hai, la treabă! Bagă-te în față! Nu-ți fie rușine de data asta… 🙂

 

Reclame

5 responses to “De ce „imieRusine””

 1. Adriana Dinu says :

  Sprijin ideea şi sper să ajut la concretizarea ei (cu idei, cu imagini). Spor!

 2. Claudiu Mihalache says :

  O idee foarte buna.Toate bune!!

 3. mihaela says :

  Foarte taree! Trebuie sa ne facem cumva auziti. Succes pe mai departe.

 4. Marian says :

  Bravo si FELICITARI ! Singurul lucru care nu imi place de ceva timp este ca nu pot ajuta cu nimic orasu Ploiesti (unde m-am nascut)!
  RECUNOSC CHIAR IMI ESTE RUSINE stiind ceea ce am facut si eu ….. am fost si inca sunt plecat in afara de ceva timp si de fiecare data cand ma intorc ACASA imi este rusine de ceea ce faceam inainte ….. sper din toata inima sa se poata face ceva si sa fie cati mai multi cititori si bage foarte mult de seama….. Inca odata felicitari si multa bafta spre un orash mai FRUmOS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: