Senzațional! Ciorile au cartierul lor rezidențial la Ploiești

Nu, nu urmează un text cu un puternic caracter rasist sau xenofob. Nu fac trimiteri nici măcar spre vreo galerie din peisajul fotbalistic românesc, așa că nu vă grăbiți să mă chemați să vă salut în stilul ”cim bom bom”. Mă refer la sensul denotativ al cuvântului ”cioară”. Exact. pescărușul ăla care și-a petrecut toată vara pe vreo plajă din Ibitza sau la solar. Și doamnele si domnii „Cra cra” au cartierul lor! Chiar în Ploiești! Dacă la noi bogătașii stau în Albert, politicienii în Cocoșești sau Cornu, iar rromii (asta ca să spulber orice urmă de xenofobie din textul ăsta) prim Mimiu sau Bereasca, înaripatele și-au construit ”vilele” pe cel mai șmecher bulevard din oraș: Bulevardul Castanilor!

 Ciori Bulevard Ploiesti

S-a construit la greu și în timp record, semn că ciorile din Ploiești sigur au angajat niște rude de prin China sau Japonia, că doar ăia fac o treaba atât de bună. Chiar aș vrea să dau peste cioara antreprenor care s-a ocupat de tot, să le trimit ”găinațul de vizită” celor care se ocupă de Sala Olimpia! Să lucreze cu profesioniști, ce mama dracului!

Avem cuiburi cu o cameră, semidecomandate, cuiburi de lux si chiar unele la penthouse, în vârful castanului. În ”cartier” e liniște deplină, semn că nimeni de la SGU, primărie, ADPP sau cum se mai numește serviciul de administrație al orașului pe aceste probleme nu are vreo problemă cu zgomotul teribil produs de păsări și nici cu noua colecție de găinaț primăvară-vară!

De fapt, aici am vrut să ajung dar știți că și mie îmi mai place să croncăn mult și bine. 🙂 Dacă mergi cu prietena pe bulevard sau pur și simplu ești unul dintre aceia care aleargă, bea o bere, fumează, se droghează sau urinează prin parcuri (gata, cred că i-am încadrat pe toți), ai toate șansele să te trezești pe bluză cu o mare pată albă, galbenă sau crem, în funcție de ce a servit cioara la prânz. Și chiar dacă la prima vedere ai crede că bulevardul s-a transformat într-o arenă de paintball și tocmai ai fost împușcat, mirosul ”glonțului” trimis de la înălțime te va lămuri rapid cum stau lucrurile. De fapt, e un fel de paintball, doar că este ceva de genu ”oameni vs. ciori”, iar noi suntem fără arme.

Mi se pare incredibil că se lasă la voia întâmplării aspectul singurului bulevard din Ploiești, respectiv cea mai circulată porțiune când e frumos afară (de la Bancpost la Gara de Sud și înapoi). Ne este rușine de faptul că ciorile din castani se bucură de același tratament ca boschetarii și țiganii (gata cu elegantul ”rromii” că deja m-am enervat!) care au ocupat și ocupă de ani de zile case părăsite, parcuri sau cămine de nefamiliști. Până și bunică-miu la țară planta un ”Sperie-ciori” pe câmp, o combinație de paie între Iliescu și Ciorbea, pentru a proteja ce semănase.

Sperăm ca autoritățile să ia măsuri cât mai curând fiindcă am auzit că vom avea și primăvară iarna asta… Nu vrem găinaț pe mașini și haine, nu vrem croncănit că destul îi suportăm pe unii care rup manelele pe iphone 4s si vrem un bulevard-parc civilizat si curat, util pentru mama, tata, bunica, bunicul, nepotul si catelul.

La final, un refren adaptat din folclorul românesc, numai bun pentru a deveni imn al Bulevardului Castanilor 2013:

”M-am născut într-un castan, într-un cuib de cioară, cum SGU nu venea, scoteam capu afară!

Hopa, țupa, hopa, țupa, puișorii stau pe afară și așteaptă seara ca sa vină cioara!”

Reclame

Etichete:, , ,

About imierusine

imi e rusine ca nu pot sa fac mai nimic :(

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: