Gara de SUD Ploiesti = Tristețe si Mizerie

Mai vino iar în Gara Sud cea mică, dacă n-o să-ți fie scârbă, vei muri de frică!


Ploiești, 15 iulie 2012, ora 16:00, respectiv multe grade în termometre, foarte multe grade în asfaltul încins, și mai multe în paharele consumatorilor de la bodega de lângă Gara de Sud. Pășesc pe peron fără vreun gând sinucigaș. Oricum, nu aș ști la ce oră vine primul tren săgeată (doar nu m-aș lăsa pe mâna vreunui personal amărât! Au și sinucigașii mândria lor, valoarea lor  pentru că nu există un Birou de Informații. Avem doar una bucată panou, cenzurat de o coală A4 și câteva doamne la ghișeul de bilete, teribil de plictisite, acre și transpirate.

Am dat însă de un automat de cafea, excelent atunci când trenul întârzie și ai nevoie de nervi tari. Când ajunge nesimțitul, evident că arunci paharul și țigarea aferentă pe șine, coșurile de gunoi fiind prea pline sau… prea departe de tine.

Nu mai zic, că ar trebui să fie pus un afiș cu mesajul „Vă rugăm să mergeți pe vârfuri! Structură sensibilă la tropaielile de bocanci sau la tocurile de 15 centimetri ale fetelor de la țară care vor să rupă capitala” , la cum arată stâlpii și copertina de pe peron. Tencuiala pare mai instabilă decât un bețiv hotărât să-și înceapă ședințele de plajă la umbră, departe de razele ultra-violete, pe una bucată prosop roz, o culoare care a revenit în trendul alcoolicilor profesioniști care îl înțeleg pe Connect-r că nu doarme vara. Ca să vezi, nici ei.

Gara nu are o chiuvetă măcar, dar nu duce lipsa unui furtun din care apa curge în voie, el făcând parte din centrul spa destinat boschetarilor care au pus stăpânire pe băncile ” king size bed”. Probabil gangul subteran reprezintă sauna lor fiindcă, la cum miroase acolo, se elimină din greu lichide. Și nu mă refer doar la transpirație. Dar cine să-i vadă și să-i tragă la răspundere când lumina nema, paza în vacanță permanentă și așa mai departe.

Pentru a fi bine înțeleși și pentru a nu ne încrede în capacitatea autorităților de a cîti printre rânduri și de a înțelege problema, rezumăm prin a le spune: faceți ceva cu Gara de Sud Ploiești!  Birou de informații, curățenie, pază, un acces subteran de la un peron la altul fără a vomita când ajungi la „suprafață”, îndepărtarea boschetarilor, consolidarea copertinei, montarea unor țâșnitori și ce mai vor mințile voastre europene pentru a nu aștepta cu scârbă trenul care ne va scoate din Ploiești și pentru a nu reveni apoi rușinați în orașul pe care, încă, îl numim acasă.

Mai multe poze postam pe pagina de facebook.com / imierusine

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , ,

About imierusine

imi e rusine ca nu pot sa fac mai nimic :(

9 responses to “Gara de SUD Ploiesti = Tristețe si Mizerie”

 1. aditza says :

  Cand te gandesti ca a fost renovata gara acum maxim 5 ani… e adevarat ca nu in intregime, probabil din cauza ca cei care au furat din bugetul alocat renovarii au uitat sa se opreasca din furaciune, astfel au rezultat peroanele secundare lasate in paragina pot spune.

 2. YuLee says :

  ce ma bucur ca plec in fiecare zi de munca la bucuresti din vest, altfel cred k as dispretui cfr-orasul ploiesti-tara si mai tare decat acum. din pacate „aerul” din gara de sud e inca comunist, chiar daca s-au renovat pasajul subteran si cladirea garii. ploiestiul e unul din nodurile importante ale cailor ferate si totusi e varza, ca de fapt toata calea ferata romana (despre care se poate discuta la nesfarsit si numai de rau)

 3. Toma says :

  De ce va mirati de aceasta stare de fapt. Asa este din nefericire starea statului roman acum. Vilele si palatele , masinile super, ingamfarea super a multor indivizi sunt rezultatul „garilor de sud”, a „UMPlopeni”, unde am lucrat eu, a intregii economii romanesti.
  Sunt fericit atunci cand vad tineri ca tine care au inceput sa vada dincolo de falsa fatada, dincolo de propaganda.

 4. Mihaela Andreea says :

  Doamnee ce subiect ati dezbatut. Eu care fac naveta zi de zi… imi e rusine ca sunt ploiesteanca cu astfel de gari. Nu mai zic de felul in care ele arata dar si de situatia in care sunt intarzieri enorme si nici macar nu sunt anuntate, dar ce sa mai zic de faptul ca se fura ca-n codru cablurile de semnalizare si ei spun ca sunt defectiuni tehnice :). De conditiile din tren … no comment, jalnice si ele. Auzi explicatie data de un „nas” intr-un interregio de Satu Mare, cel ce pleaca din Bucuresti de la ora 19:15, la faptul ca nu mergea aerul conditionat citez: „ce domnisoara mai e putin si ajungem pe Valea Prahovei si se mai racoreste :::::))))))” pana atunci suntem nevoiti sa facem sauna care e inclusa in abonamentul de 300 lei fara loc :(.
  Daca mai aveti nevoie de informatii legate de acest subiect va stau la dispozitie.
  Domnul Urzeala 🙂 ma cunoaste, am fost colegi de liceu.

 5. Nicoleta Gaby says :

  DUPA CE CA ESTE MIZERIE SI AUROLACI NUEXISTA BIROU DE INFORMATII SI BAGAJE DE MANA DOAR UN TABEL PE PERON AFARA SI IN INTERIOR DOUA ELECTRONICE CARE DE FAPT NU COIENCID SI NICI CU ANUNTUL FACUT DE UN ROBOT CUM SE POATE CA ACESTE SERVICI FOLOSITOARE CALATORILOR AU FOSTINCHISE SI INLOCUITE CU ROBOTI SI CASE DE BILETE CARE NU ESTE TOT UNA CU PERSOANE SPECIALIZATE PENTRU ACEST SERVICIU STIAM CA PLOIESTIUL ARE SERVICIU INFORMATI TELEFONIC LA CFR CU NR· 0244-952 CARE ACUM NU EXISTA ,,,,,,,, ,,,,,,,CE FRUMOS PE BANI SI NERVI CALATORILOR,,,,, IN TREN SI CU CONTROLI NU MAI COMENTEZ PENTRU CA ACEASTA ESTE O ALTA PROBLEMA DEOCAMDATA SA SE REZOLVE PROBLEMA GARI SI A SERVICIILOR PE CARE LE OFERA ,,,,SA DEA O MANA DE AJUTOR SI PRIMARIA ,,,,,VA UREZ SUCCES CA DE ACEA SUNTETI ALESI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: