Căruțele au invadat Ploieștiul. Dă cineva cu biciul?

În pozele următoare vă prezentăm ” pista de căruțe” de pe strada Perșani și cum să te încadrezi la trap în giratoriul de la Caraiman (adică, fix în centrul orașului, băi, nene!) , unde caii putere și ovăzul de calitate fac diferența într-o liniuță pornită de la semafor cu un pârlit de Matiz. Dând jos de pe șa caterinca fără de care ne-am muta de la blocul 9 la Spitalul 9, ni se pare incredibil faptul că, în condițiile în care transportul a evoluat de la mașina lui Fred Flinstone la Maybachul lui Gigi, tot dăm pe drumurile publice peste aceste mijloace decapotabile de transport, care se etalează prin Ploiești mai ceva decât mașinile de fițe din față de la Rex Mamaia sau de pe Dorobanți.

caruta caraiman ploiesti

Cetățenii care le conduc sunt uneori trași pe dreapta de către polițiști, și nu  neapărat de ăia care patrulează călare, dar scapă destul de repede neavând nici măcar buletin, d-apoi rovinietă și casco. Lăsați să se plimbe în voie pe bulevarde, străzi și, iată, mai nou, pe trotuare, posesorii de căruțe nepoluante profită de faptul că nu s-au inventat încă mașinile de tractat cai și blocat potcoave. Nu ar fi exclus să-i vedem parcați pe locuri de handicapați sau în față la KFC, până se duce chiparosul să-și ia un Meniu Smart pentru el, o pulpa pentru româncă, și o porție de salată de crudități pentru animalul care nu are nicio vină că circulă doar pe interzis. Eventual mai pune în ea și niște bucăți de-alea picante de pui, căci știm cu toții ce reacție prindem când eliminăm ce am băgat în noi la KFC 🙂 . Asta, în limbajul conducătorilor profesioniști de căruțe, înseamnă  ”cip de băgat în priză un cal de criză„.

Dacă domnii de la poliția municipală și locală nu se vor trezi pentru a opri aceste „pelerinaje” în Ploiești, niște ”city horse-tour” în toată regula, așteptăm cu drag beduinii pe cămilele lor, evreii pe măgari și pe Cleopatra din Mimiu într-un car tras de boi și vaci, sărbătorindu-și ziua de 14 ani și totodată nunta alături de Cezar din Afumați.

Strada Târgovişte, in spate la Kaufland Vest

Strada Târgovişte, in spate la Kaufland Vest

Multumim Bogdan Cojocaru (cojo.ro) pentu ultima poza.. mai asteptam si altele pe imierusine@yahoo.com

Reclame

Etichete:, , , , , , , , , , ,

About imierusine

imi e rusine ca nu pot sa fac mai nimic :(

6 responses to “Căruțele au invadat Ploieștiul. Dă cineva cu biciul?”

  1. Guran Maria Ecaterina says :

    CHIAR DOREAM SI EU SA VA SCRIU CA SI E STR. ANOTIMPULUI VIN CARUTE

  2. floryn says :

    ar trebuii pusa in aplicare legea,sa fie amendati

  3. catalin says :

    Astazi in jurul orei 19 politia locala a oprit pe unul cu caruta pe 23 august in fata jandarmeriei si ii intocmea un proces verbal 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: